THE PEOPLE UNITED NEVER BE DEFEATED (2013)

Het strijdlied van de Chileense Unidad Popular als thema voor een variatiereeks in de grote traditie van Beethovens Diabellivariaties? Dat kan alleen van de Amerikaanse componist Frederic Rzewski zijn. Het lied, voor altijd verbonden met 11 september 1973 en de strijd Allende-Pinochet, ondergaat 36 variaties in verschillende stijlen. Pianist Daan Vandewalle toont aan dat het virtuoze meesterwerk uit 1975 ook na Nine Eleven een grote
overtuigingskracht heeft. Een aantal koren zingt het strijdlied ¡El pueblo unido jamás será vencido! van Sergio Ortega in een arr. van Stef Minnebo.

Met

Daan Vandewalle, piano;
Gemengd koor Dauwgard (Herent), solidariteitskoren Kontrarie (Herent)  en Caminhando
(Leuven).
i.s.m. Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant