A CHRISTMAS CANTATA (2023)

Voor Big Band, gemengd koor, solo sopraan en bariton.

Voor het jaarlijkse kerstconcert trekken deze musici naar Zweden. Maar traditioneel zal het niet zijn.  A Christmas Cantate (2002) van de Zweedse componist Nils Lindberg (1933 – 2022) vertelt dan wel het klassieke kerstverhaal, de muziek voor twee vocale solisten, koor en bigband is eerder swingend. Lindberg maakt een mix van Zweedse volksmuziek, Engelse carols en nieuwe nummers met zowel klassieke als jazzy harmonieën en vooral dansante jazzritmes. Populaire kerstliederen als ‘Ding! Dong! merrily on high’, ‘Rest you Gentlemen’ en ‘We wish you a merry Christmas!’ lopen naadloos over in intimistische jazz- en folksongs voor de solisten of instrumentale tussenkomsten van de bigband. Een hele eer voor de koren Nieuwdauw en La Furia te kunnen samenwerken met de V.R.T. Bigband en de uitstekende solisten Annelies Van Gramberen en Joris Derder. Voor deze grote bezetting wijken we uitzonderlijk uit naar de Ivo Van Damme Sporthal in Veltem-Beisem. We laten ze klinken tot in de nok.

Met

Annelies Van Gramberen (sopraan)
Joris Derder (bariton)
Gemengd koor Nieuwdauw en Vocaal ensemble La Furia  
V.R.T. Bigband o.l.v. Dree Peremans  
i.s.m. VRT Big-Band en GC De Wildeman Herent

Wanneer

Woensdag 20 december 2023, 20u15
Ivo Van Damme Sporthal Veltem-Beisem