Rond de bakoven

IMG_0398De bakoven in de Overstraat is een verzamelplek geworden voor vrienden en bekenden uit Veltem, Winksele en verdere omgeving. We bakken samen brood voor eigen gebruik of om van te smullen op de feesten die we (mee-)organiseren.IMG_0303

 

Een heerlijke selectie vers gebakken brood op een ontbijt van de Gezinsbond
Onze oudste bakker, Louis, schuift een pizza in de houtoven
12065627_10207340720373528_7200075155396370765_n boerenmarkt
In oktober verkochten we voor de eerste keer brood op de Boerenmarkt in Veltem. Op zaterdag 14 mei zijn we er weer!

11224109_10207340720893541_6235320064570934229_n boerenmarkt 2

Af en toe worden er in de houtoven ook geutelingen gebakken of pizza’s om dorpsfeesten en recepties op te luisteren of als vieruurtje tijdens dorpswandelingen.

verjrd zussen pont apr 08 065
Geutelingen à volonté op een dorpsfeest

verjrd zussen pont apr 08 058

2010_09_12 Dorp op straat 072

En de gezellige lente- en zomeravonden rond de warme kruiwagen met uitdovend stookhout, zijn ondertussen een begrip geworden.

Brooddeeg maken, kneden en bewerken, kan je eventueel bij ons leren.

In 2007 werden we laureaat van de actie dorp met toekomst van de Landelijke Gilden en kregen we geld om de schuur, de oven en het speelpleintje van Kakelbont op te knappen.

Dauwgard spreekt alle generaties aan. Onze oudste bakker ooit, Louis Fillet, was een goede buur en een trouwe bakker. Hij overleed helaas drie jaar geleden maar we zijn hem en zijn verhalen over het dorpsleven in vroegere tijden nog lang niet vergeten.

Louis Fillet (in het midden) met twee vaste bakkers Hugo en Paul
2010_09_12 Dorp op straat 070
Dorp op straat 2010: het jonge volkje is altijd gefascineerd door de houtoven en wat erin wordt gebakken.