Koor Nieuwdauw

Wie zijn we

Het gemengd koor NIEUWDAUW zingt al sinds 2000 met een vaste groep zangers. Eerst onder de naam Dauwgard met vrienden en eigen kinderen rond de school Toverveld en de kinderopvang Kakelbont in Veltem-Beisem. Eens de kinderen ouder werden en afhaakten, gingen de ouders er lustig mee door. Het koor groeide uit tot ver buiten de grenzen van het dorp en rekruteert nu zangers uit groot Leuven. Mannen en vrouwen die houden van muziek, geen kenners, wel stevige liefhebbers. Het koor repeteert zondagochtend in het Sint-Michielskerkje van Beisem en geeft jaarlijks een 3-tal voorstellingen met muziek gaande van klassiek tot volksmuziek en pop.

Traditioneel geeft het koor een jaarlijks meezing-kerstconcert in steeds wisselende programma’s en samenwerkingen. Aan volgende projecten hebben de zangers mooie herinneringen: ‘Langs de waterkant’ met liedjes over water, ‘Black is beautiful’, spirituals en gospelsongs, ‘La Gamme de Femmes’, zoveel vrouwen, zoveel liederen, ‘Zot van Bach’, Bachkoralen zingen, ‘The People United never be Defeated’, ‘Our House’ naar het album Crosby, Still, Nash and Young, ‘La Vie en Rose’ met liedjes rond rozen, ‘Give Peace a chance’, 20 eeuwen vredesmuziek ….
Met dank aan GC De Wildeman die vaak organiserende partner is geweest.

NIEUWDAUW is lid van Koor en Stem en telt momenteel een 60-tal ingeschreven zangers.

NIEUWDAUW biedt zangers een online-systeem via MuseScore waarbij de muziek zelfstandig kan ingestudeerd of verstevigd worden.

NIEUWDAUW maakt deel uit van een groter sociaal netwerk Dauwgard. Er wordt ook samen gereisd, brood of geutelingen gebakken, samen gelezen…

Dirigente Liesbet Vereertbrugghen is musicologe van opleiding en tot voor kort (herfst 2022) jarenlang producer en netcoördinator van VRT-KLARA. Ze realiseerde een hele reeks muziektheatervoorstellingen en schreef enkele boeken rond muziek zoals ‘Iedereen Klassiek’ deel 1 en 2 en ‘De Stilte van de muziek voor Bach’. In de boekjes ‘Op rozen’ en ‘Zwanen’ gaat ze op zoek
naar cultuurhistorische verhalen rond resp. de roos en de zwaan. Ze geeft ook beeld-presentaties rond al deze boeken.

Ze volgde jaren zangles en zingt of zong in verschillende ensembles waaronder Het Brussels Kathedraalkoor, La Furia, La Folia, Frascati, Bread and Roses. Ze dirigeert nu al meer dan 20 jaar het koor Nieuwdauw.

Repetities

In principe wordt er wekelijks gerepeteerd op zondag (niet tijdens de schoolvakanties) van 10u30 tot 12u.
Plaats: Sint-Michielskerk Beisem, Kerkstraat, Veltem-Beisem
Er is een bus- en een treinstation op voetafstand.

Interesse

Kennis van solfège is niet noodzakelijk, maar wel een pluspunt. Ook wat koorervaring is altijd meegenomen. Auditie is niet vereist.

Mail voor meer info naar de dirigente: liesbet.nieuwdauw@proximus.be