De bakoven is een verzamelplek geworden voor vrienden en bekenden uit Veltem, Winksele en verdere omgeving. We bakken samen brood voor eigen gebruik of om van te smullen op de feesten die we (mee-)organiseren.
Af en toe worden er in de houtoven ook geutelingen gebakken of pizza’s om dorpsfeesten en recepties op te luisteren of als vieruurtje tijdens dorpswandelingen.
En de gezellige lente- en zomeravonden rond de warme kruiwagen met uitdovend stookhout, zijn ondertussen een begrip geworden.
Brooddeeg maken, kneden en bewerken, kan je eventueel bij ons leren.
In 2007 werden we laureaat van de actie dorp met toekomst van de Landelijke Gilden en kregen we geld om de schuur, de oven en het speelpleintje van Kakelbont op te knappen.
Dauwgard spreekt alle generaties aan. Onze oudste bakker ooit, Louis Fillet, was een goede buur en een trouwe bakker. Hij overleed helaas in 2012 maar we zijn hem en zijn verhalen over het dorpsleven in vroegere tijden nog lang niet vergeten.