Bakoven

Bak je graag je eigen broodjes?
Houd je van de geur van vers gebakken brood,
de krakende korst, het zachte kruim,
de warmte van het vuur,
het ambacht van de warme bakker?
Dan is dit initiatief waarschijnlijk iets voor jou.
Jarenlang bakte een vriendengroep brood in de oude,
houtgestookte oven aan de Overstraat in Veltem.

Vroegere bakoven Kakelbont
Overstraat 51, 3020 Veltem

Maar dat pand werd verkocht.
Daarom zochten de vrienden een nieuwe plek.
Die vonden ze.
Aan de Warotstraat 16 in Winksele, bouwden ze eigenhandig een nieuwe oven, groot genoeg voor 35 broden.

En JIJ kan je eigen zelfgemaakte broodje daar ook laten bakken!
Tijdens het bakken ben je welkom in de ruimte naast de bakoven voor een gezellige babbel en een drankje aan vriendenprijs.
Je kan ook langskomen zonder brood.
De Vrienden van de Bakoven zien je graag komen!

IMG_0033

Heb je interesse of wens je meer info?
Neem dan gerust contact op met
Anita Van Hoof op het nummer nul vier zeven twee 38 08 77
of e-mail anitavanhoof59 at gmail punt com
Schrijf je in op onze mailinglijst, geef hiervoor je mailadres door aan Anita.
Dan word je wekelijks op de hoogte gehouden door de stoker van dienst.
Je laat dan weten of, en met hoeveel broodjes je komt.
Je bereidt thuis je deeg zelf voor.
Je brengt je bakblik of rijsmandje ten laatste om 20u naar de bakoven.
Na ongeveer een uur is je brood gebakken!

IMG_0303
Enkele recepten

Kerststol

Suikerbrood

Rond de bakoven

Rond de bakoven